miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / syntikat / pg201

PG-201

Rakentaja: Matti Leino
Valmistui: intin aikana vapaa-ajalla, olikohan keväällä 2001.

PG-201 on monofoninen bassosyna, jonka esikuvana toimi Tom Gamblen aikanaan suunnittelema MadMouse syntikka. Pienestä koostaan ja yksinkertaisesta rakenteestaan huolimatta 201 on ihan kiva laite. Ryhmänjohtajakaudella alkoi olemaan liikaa vapaa-aikaa, ja silloin päätin rakennella 201:n, osatkin kun sattuivat olemaan valmiina. Ja valmistuihan se sitten aikas kivuttomasti, toisessa VCO:ssa oli hiukan vikaa, mutta sekin korjaantui nopeasti. Kotelon koitin tehdä vimosen päälle, olihan tuoreessa muistissa kuitenkin MIL-standardin vaatimukset...=)

PG-201:ssä on kaksi VCO:ta, VCF, VCA, sekä ADSR- ja AD-verhokäyrägeneraattorit, sekä midi-to-cv-muunnin, joka on samanlainen kuin 101:ssä, eli ulos ei saa muuta kuin CV:n ja geitin. Nnoh, velocityä on joskus tullut ikävä.

Lämpötilakompensointi on tehty helpolla tavalla, lämmitetään expo-konvertterin differentiaalitransistoripari ungefär kuuteenkymmeneen asteeseen, siinäpä se sitten pysyy stabiilina. Pöytälaatikon kätköistä löytyisi jokunen tempcokin, mutta eipä ole jaksanut kolvailla niitä kiinni, tuö lämppäri toimii sen verran hyvin. Ehkä sitten joskus...


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english