miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / ruoka / tunapasta

Tunapasta

Kokki & maistaja: Matti Leino

1 purkki tonnikalaa paloina, vedessä tai öljyssä, iha sama (öljy antaa enemmän makua tosin)
1 tölkki tomaattimurskaa, ihan sellaista eu de naturell, ei mitään oregaano-italiaano-hötöhötö-maustettuja hössötyksiä,. fan åkso!
1 golfpallon kokoinen tölkillinen tomaattipyreeta, tai vaihtoehtoisesti pieni spruuttaus tuubista
sipulaa, sekä normi- että valkosellaista. Oman maun mukaan. Riittävän runsaasti kuitenkin
suolaa, mustaapippuria, karria sekä soijasooshia

Aaaber, das ist gutt! Unohda kaikki typerät mukamuka-aidot pastakastikkeet ja jätä ne kaupan hyllylle pölyttymään, ne on sieltä jostain. Tämä nimenomainen soosi jyrää kaiken 16-1, vetää turpiin silleen että isompikin äijjä huutaa äitiä apuun. Gurgo, jepjep, sitähän tää on. Noh, ekaksi lämmitetään paistinpannu. Kuumaksi asti. Valurautapannu on hyvä asia(tm). Siis kuumaksi, ei mitään hailakoita, niissä lämmitetään ainoastaan edellispäivän makarooniloodat. Kun pannu on kuuma, niin ripaus öljyä pannulle lämpiämään. Jos onnistut lämmittämään öljyn kuumaksi, sitten voit jatkaa nakkaamalla hypsäys karria ja silputut sipulat (joo, normi- ja valkosipulat molemmat, sinne vaan) pannulle. Nauti tuoksusta hetken aikaa, mutta samalla lastalle nyppien ja sekoittaen (ei, ei polteta niitä, eihän?). Kun rojut pannulla alkaa saamaan väriä, lorautetaan aivan hitunen, ehkä toinen, soijakastiketta pannulle. Antaa niin komijan maun että lähtee tukka! Hämmennä mössöä muutama minuuttia, silleen rauhallisesti, niinkuin äiti lastaan kehdossa keinuttaen.

Sitten onkin aika tuupata pannulle lisää täytettä, nyt on F1-varikko-työnäytteen aika, eli kaikki loput ainekset pannulle: tonnikalat, tomaattimurska sekä tomaattipyree. Nopeaa sekoitusta hetken aikaa ja levy ygöselle, eli annetaan hautua siinä. Jep, ja tässä kohtaa muistetaan myös suola ja mustapippuri. Suolaa öbaut tee-lusikallinen, mustaapippuria sopivasti.

Nyt onkin aika laittaa pasta kiehumaan. Soosi saa hautua pannulla parisenkymmentäkin minuuttia. Jos et jo tiennyt, lähes poikkeuksetta maku paranee mitä kauemmin malttaa odottaa. Vaikeata se on, nälkää voi vetää nenästä vaikka juomalla punkkua odotellessa. Pullo lienee sopiva määrä? Ah, mutta se pasta. Ihan sama, spagettia tai makarooni, who cares! En mie ainakaan. Jos tykkäät formulamakaroonista (niistä ääliömäisistä mustista "renkaista"???), niin siitä vaan.

Nauti hyvässä seurassa, hyvän viinin ja vaikka patongin kera. Ranskanpullakin käy. Eikä ne ole edes pakollisia. Nauti hyvästä pastasta ja matkasta nautinnon maailmaan.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english