miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / ruoka / soppa

Tsuppa di kala, eli samma på suomeksi: Kalasoppa

Kokki & maistaja: Matti Leino

Paketti pakastekalaa
Pari pussia peruna-sipulisekoitusta
1.5-2.0l vettä
1 purkki kermaa
1 pussi hernemaissipaprikaa
1 pussi jotain halpoja keittovihanneksi
3 lihaliemikuutiota
Puoli pakettia sulatejuustoa

Opinahjossa tuli sitä maistettua, tavattoman hyvää kalasoppaa, ja siitä jäi mieleen kytemään ajatus notta sitähän voisi joskus itekin duunailla, keittopuolen muuten ollessa hiukan hissua. Eiku kauppaan. Hikihän siinä tulisi, jos alkaisi perunoita kuorimaan, joten peliratkaisu on ottaa pari pussi perunasipulisekoitusta. Se on ihan kansse braa.

Ja kun itse valmistus alkaa, niin se sujuu kuin tanssi seuraavasti. Vesi kiehuvaksi, ja kolme lihaliemikuutiota sinne lodjumaan, sulaahan ne siellä. Ja sitten se vaikea osuus, kaadetaan kattilaan jäiset perunasipulisuikaleet, herneet, maissit ja paprikat, sekä jäisenä paloiteltu pakastekala. Sekoitetaan, vispataan, ihan kuin vaan, ja annetaan lämmitellä kiehuvassa vedessä pahin huurre poies, balttiarallaa kymmenen minuuttia tuntui hyvältä ajalta. Jos alkaa tuleen liiaksi muhennosta muistuttavaa, laitetaan hiukan lisää vettä. Liemi on kuitenkin tavattoman jees, joten vain kattilan vetoisuus on rajana. Kun routa on sulanut, ja kalapalat lämmenneet jopa sisältä, kaadetaan sekaan kerma ja kaavitaan sulatejuustopaketillisesta puolet. Sekoitetaan, sammutetaan levy, ja annetaan hautoa jokunen hetki. Silleen sopivasti, junou.

Sitten vaan nautitaan, ehkä maitolasillisen kanssa ehkä jonkun muun juoman. Jäsen P:n kanssa hörpittiin mehua, joten ihan sama. Jälkiruoaksi toki tsufeeta ja pala jätskiä, ja homma on roger.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english