miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / ruoka / grillimosso

Grillimössö

Kokki & maistaja: Pekka Lehtonen

Tässäpä lisuke kaikille niille, joiden mielestä pelkkä pihvi tai makkara ei täytä aterian määritelmää...

Tarpeet:
Pullo olutta
Grilli
Perunaa
Bataattia
Sipulia
Voita
Mustapippuria
Chili-rouhetta
Merisuolaa
Tilkka öljyä
Vettä
Maun mukaan: Porkkanaa, lanttua, naurista, tomaattia, paprikaa...

Ensin hiilet grilliin ja grilli tulille. Ei! Väärin! Ensin korkataan olut ja sitten se grilli. Seuraavaksi kipinkapin keittiöön pesemään pari perunaa ja bataatia. Peruna pieniksi paloiksi (eikä sitten kuorita), bataatti paloiksi (vähän isompia kuin mitä ne potut), sipuli silpuksi ja maun mukaan ne muut kasvikset ja juurekset myös. Olutta hörpitään tarpeen mukaan. Ainekst foliovuokaan ja perään riittävästi mustapippuria, vähän hiliä, jauhettua merisuolaa ja riittävästi voita. Ehkä tippa öljyjä ja sitten vielä liraus vettä ettei pääse kuivumaan. Veden tilalla voi kokeilla olutta jos raaskii... Möyhennetään vähän ja vuoan ympärille kääräistään folio niin että settiä pääsee välillä sekoittelemaan.

Sitten setti grilliin ja toinen olut auki (edellinen kuitenkin loppui jo). Haudutellaan miedolla lämmöllä vajaa vartti ja isketään muut grillattavat ritilälle. Välillä maistellaan että joko ne olis. Ja välillä hörpään isompaan janoon olutta.

Noin puolentunnin kuluuttua kun kaikki muut mätöt on jo syöty nostetaan folinyytti hiipuvasta grillistä ja todetaan että kyllähän sitä vielä vähän jaksaa... Ja tarvittaessa korkataan olut.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english