miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / ruoka / ananaslohi

Ananaslohta

Kokki & maistaja: Matti Leino

400g lohifilettä
1 sipuli
1 purkki kermaa
1 purkki ananaspaloja
homejuustoa tai fetaa
suolaa
sitruunapippuria

Nonny. Eli kaikki on lähtenyt liikkeelle jo tuoreesta lohesta, sellaisesta kauniin punaisesta, iloisena ja vapaana uineesta lohesta. Ei siis mitään kasvatettua, vaan ihan oikeaa kalaa. Ei sitä vaikea ole saada, eikä se ole edes kallista. Muista katsoa että se hymyilee vielä kun otat sen altaasta.

Kuitenkin, paloitellaan lohifile kauniiksi paloiksi, sellaisiksi söpöiksi. No, kukin oman mielen mukaan. Laitetaan vuokaan. Ripotellaan päälle hypsäys suolaa ja pippuria. Seuraavaksi harjoitamme kyynelkanavia ja laitamme ne uimaan oikein kunnolla paloittelemalla sipuli. Itkun säestämänä, laitetaan sipulit lohen päälle. Sitten avataan ananaspurkki sellaisella näppärällä purkinavaajatyökalulla, ja kaadetaan sekä palat että mehu lohelle makupalaksi.

Ja sitten herkutteluosuus, eli maistellaan hiukan juustoa ja sitä aiemmin ostettua punaviiniä, ja tutkitaan, josko osa juustosta löytäisi tiensä lohen peitoksi. Jos näin käy, ja vaikkei kävisikään, niin kaadetaan kerma koko kauneuden päälle. Ja laitetaan vuoka 225 asteiseen uuniin lämmittelemään, pakoon kylmää talvea. Annetaan olla kolmisen varttia, jonka aikana on tilaisuus valmistaa vaikkapa herkullinen perunamuusi ihan oikeista perunoista. Siis joo-o, oikeista, eli jätetään ne mummonmuusipaketit edelleen pölyttymään.

Ja nyt sitten, jos kokin viininmaistelun jälkeen vielä punaviiniä on jäänyt edes tilkka jäljelle, niin mikäs sen parempaa - Kylmä ilma ulkona, lasillinen punaviiniä kauniissa seurassa. No, on se ainakin yrittämisen arvoista.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english