miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muut_musalaitteet / yampp3

YAMPP3 - taas yksi mp3-soitin...

Rakentaja: Pekka Lehtonen
(melkein)Vamistui: puolessa välissä 2003

Ylensä kaikki hyvät jutut alkavat vahingossa. Niin tämäkin. Muutamien mutkien ja onnellisten yhteensattumien tuloksena pääsin töihin ja työsuhde-etuna sain käsiini pari VS1001K -mp3-purkupiiriä. Ja toisen vähintään yhtä miellyttävän sattuman kautta sain käsiini ruotsalaisen Jesper Hansenin suuntteleman YAMPP3 mp3-soittimen rakennussarjan. Nyt kaikki oli kiinni enää omasta tahdosta ja viitsimisestä, eli tässä kohtaa hommat alkoi mennä ketuille...

YAMPP3 on siis mp3-soitin, joka perustuu VLSI Solution Oy:n VS1001k -mp3-purkupiiriin. Soittimeen voi liittää joko kovalevyn tai perinteisen CD-aseman ja nautiskella mielimusiikistaan tuntitolkulla. Soittimeen saa lisäksi kiinni Alphanumeerisen lcd-näytön ja näppäimistön. Myös kaukosäätö kuuluu ominausuuksiin. Myyntipuheen lopuksi todettakoon että vermeessä on myös sarjaportti ja se on toteutettu pintaliitoskomponenteilla.

Verrattoman alkuinnostuksen vallassa kolvailin Wellerin 20 wattisella (ei termostaattia) komponentit levylle. Aika jännää hommaa sano. Muutama virhe tuli ja pari piiriä jouduin irroittamaan mutta ilmeisesti mikään ei komponentti ei suuremmin ottanut itseensä. Innostuksen vallassa ohjelmoin prosarille testikoodin ja totesin kortin toimivan. Sitten tapahtui jotain ja innostus lopahti.

Jamppi lojui laatikossa vuodenpäivät kunnes viimein innostuin liittämään siihen romppuaseman, näytön ja näppiksen. Virrat päälle ja oho! Sehän toimi! Kerta laakista! Ja taas kamat laatikkoon... Noin kuukautta myöhemmin virittelin jampin ja oheislaitteet pahvilaattikkoon, joka toimi virallisena laitekotelona kunnes seuraava tilapäinen laitekotelo otettiin käyttöön. Nykyisessä kotelossa asusti ennen vanha SCSI-kovalevy, joka jalona lahjoitti virtalähteensä jampin käyttöön. YAMPP lepää vieläkin tuossa laatikossa ja viihdyttää TASO:n toimistolle osuvia toistamalla allekirjoittaneen diktaattorimaisesti valitsemia kappaleita.

Kuvia


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english