miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muut_musalaitteet / kuulokevahvistin2

Kuulokevahvistin - toinen versio

Rakentaja: Pekka Lehtonen
Vamistui: 22.12.2004

Kaveri tilasi kuulokevahvistimen. Pitihän selleinen siis tehdä, varsinkin kun tarjottu kompensaatio oli vähintäänkin kohtuullinen. Vahvistin valmistui mukavasti jouluksi. Kova paketti... Hyvä, hyvä.

Kytkentä on napattu suoraan HeadWize:stä. A Pocket Headphone Amplifier by Chu Moy. Todella simppeli kytkis ja riittävän laadukas käytettäväksi kitaravahvistimen linjalähdön kanssa. Ainoat muutokset kytkentään ovat erillinen Mono/Stereo -kytkin, joka tipauttaa oikean tulokanavan pelistä ja kytkee vasemman molempiin kuulokkeisiin, sekä OPA2134. Oppari on muuten sama kuin 134 mutta 2134:ssä on kaksi oparia per laatikko. Näiden käyttöä kytkennän suunnittelija kehoitti välttämää "thermal crosstalk:in" vuoksi. Lämpöylikuulumista? Mitä lie hifistien höpinöitä.

Kotelo on perinteinen Hammondin 1590B ja taas tuli ahdasta. Tällä kertaa tosin patteri mahtuu tarvittaessa mukaan.

Pikainen testaus osoitti että vahvistin jaksaa ajaa jopa 8 ohmin kuulokkeita helposti eikä hävinnyt laadussa ainakaan Behringerin pikkumikserille. Säröjä en ajatellut mitata... Höh, nyt kyllä vähän harmittaa luopua tuosta. Pitänee tehdä itselle samanlainen.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english