miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muut_harrastukset / maila_prokkis

Golfmaila projekti

Rakentaja: Hannu Karvonen
Valmistui: Elokuussa 2004

Mailasetin rakennusprojekti lähti käyntiin kun tuleva vaimoni Miia sai suoritettua Green Cardin. Omat mailathan oli saatava joten eikun hommiin! Pari iltaa katselin netistä sopivia komponentteja joista mailat tehtäisiin. Se että miksi mailat kasattiin itse eikä ostettu suoraan hyllystä on selvää, saimme juuri sellaiset mailat mitä haluttiin ja järkevään hintaan.

Mailat lähti tilaukseen ja niiden tuleminen saksanmaalta kestivät about viikonlopun yli, eli ei todellakaan kauan! Sillä välin kävin rautakaupasta ostamassa seuraavia puuttuvia tarvikkeita:

-putkileikkurin
-epoxia
-hiomapaperia
-kakspuoliteippiä

Heti varmistui että lavat tulisivat olemaan Wishonin mallistosta (http://wishongolf.com) ja sieltä lavoiksi varmistui 991C joista tehtiin raudat 6,7,8,9,P ja SW-55. Pitkät raudat korvattiin Wishon Series 3 Hybrid Long raudoilla; 2(loft 18) ja 4(loft 24) joilla pallon saaminen ilmaan on paljon helpompaa kuin "perinteisillä" raudoilla. Rautoihin valittiin metallivarret naisille yleensä sovitettujen grafiittivarsien sijasta. True Temper Release varret päätyvät sitten tilaukseen. Hybrideihin sovitettiin Tom Wishonin suosittelema GI-335 grafiittivarret. Kaikki varret A-flexillä.

Ja sitten itse projektin vaiheisiin...

Ensiksi varret "tipattiin" eli lyhennettin alapäästä True Temperin taulukon mukaan jotta varret toimisivat oikeassa jäykkyydessä. Varren leikkaamiseen käytin putkileikkuria ja graffavarsiin rautasahaa. Sen jälkeen vartta hiotaan sopivalta matkalta että pinta tulee karheammaksi ja varmistutaan että varsi pysyy varmasti lavassa kiinni. Ferrule asennetaan aluksi varteen. Jos se on tiukka niin parhaiten sen saa paikoilleen lämmittämällä, itse käytin kuumaa vettä apuna. Sitten päästäänkin lapojen liimaamiseen, liimana käytetään epoxia. Rautakaupasta löytyy paljon erinlaisia ja itse valitsin harmaata metalli epoxia. Tätä sekoitetaan sopivan verran ja sitten lavan hoseliin sopivasti liimaa ja varteen vähän. Ylimääräiset pursuavat ulos ja ne kannattaa pyyhkiä heti pois. Sitten vaan mailat kuivumaan yön yli. Jos mailoissa on jotain grafiikkaa niin on hyvä laittaa ne samaan asentoon hienon lopputuloksen saamiseksi.

Nyt kun mailat on kuivuneet rauhassa ja lavat ovat kiinni niin päästään viimeistelyyn. Seuraavaksi mitataan mailojen kokonaisuus mitta. Kannattaa ottaa pelaajasta ns. frist-to-floor mitta jolloin tiedetään jätetäänkö mailat standardeiksi, standardia lyhemmiksi vai kenties pitemmiksi. Miia sattui olemaan frist-to-floor taulukon mukaan standardi! :D Eli mailat mittaan ja sitten grippien asennukseen!

Tämä on projektin ehkä se tylsin osa. Läträämistä ja survomista. Aluksi leikataan kakspuoliteipistä sopiva pätkä joka ulottuu gripin alle niin ettei kuitenkaan jää näkyviin. Rullataan se nätisti ja tasaisesti varren ympärille. Teippauksen aikana apurin on hyvä täytetllä gripit jollain aineella, hyvää "ainetta" olisi tislattubensiini joka ei haise niin pahalle. Nyt oltiin laiskoja ja käytettiin sitä mitä tallista löytyy eli tärpättiä. Haisee todella pahalle! Gripeissä on hyvä pitää "ainetta" jonkin aikaa että kumi pehmenee ja sen saa paremmin työnnettyä varteen. "Aine" kaadetaan suoraan teipin päälle jolloin liima liukenee niin että grpin saa helöposti paikoillee. Jotkin gripit menee todella helposti mutta toiset jumii heti alkuun. Tämän setin saldona ensimmäinen pilalle mennyt grippi. Nyt gript ovat paikoillaan ja annetaan niiden kuivua rauhassa. Kannattaa suunnata gripit että lyötilinjan merkit ovat "synkassa". Sitten suurimmat roiskeet pyyhitään pois ja seuraavana päivänä rangelle!

Jos golf kiinnostaa ja tykkää näpräillä ja säätää niin mailojen rakennus auttaa kyllä kuumeeseen! Tämänkin rakentelun saa toodella paljon teknisemmäksi ja pilkunviilaamiseksi mutta tässä rakenneltiin todella yksinkertaisesti ja helposti. Olisimme voineet laskea swingweightejä ja muuta mutta mitäs turhaa, pelimies ja nainen kyllä lyön vaikka halolla! ;D


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english