miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muu_elektroniikka / rele_rs232

Rele/RS232-moduli

Rakenta: Sami Lehtinen
Vamistui: kesken...

Kuten taisin jo mainitakin tuossa PLCC-artikkelissa, niin todellakin on tulossa näitä modulikortteja jotka sopivat em. projektiin. Tämä kortti on ensimmäinen modulisarjassa, mutta ei varmasti viimeinen.

Kortti sisältää siis releitä ja sarjaliikenneyksikön. Ideana on, että kortti liitetään kiinni emokorttiin (ATMega8515-PLCC tai STK500), jolla voidaan releitä ohjata. Releitä ei voi ajaa suoraan kontrollerin pinneillä, sillä niissä tulee virtarajat vastaan (sink 20mA source 6mA). Tämän takia on kortille laitettu trankut (BC547B) ohjaamaan releiden käämiä. Käämeihin on vielä laitettu induktiopiikkien vaimentamiseksi diodit. Releiden perään on tulossa vielä ruuviliittimet joten ohjattavia laitteita on helppo lisäillä. Releen kärjet kestävät valtakunnan verkkoa, joten ohjattavien laitteiden kirjo on todella laaja.

Kortilla majailee myös sarjaliikenneyksikkö, joka on myös yhteydessä emokortille. Oikein ohjelmoituna pystyy sarjaliitynnällä ohjaamaan releiden toimintaa. Sarjaliikennettä ymmärtäviä laitteitahan on maailma täynnä (mm. kännykkä =)), joten ohjaavia laitteita varmasti löytyy.

Suunnittelin kortille alunperin myös 12V reguloinnin. Yleispoweriprojektin myötä se tosin jäi tarpeettomaksi, joten ohitin sen hyppylangalla. Skeemat myöhemmin...


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english