miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muu_elektroniikka / propellikirjoitin

Propellikirjoitinhärveli

Rakentajat: Pekka, Sami, Matti
Valmistui: projekti alkoi syksyllä 2003

Jotkut ovat varmaan törmänneet kohtuu legendaariseen Bob Blick:n Propellikelloon. Tästä ja Telokin poikien väsäämästä kellosta syntyi idea tehdä vastaavanlainen kirjoitin mutta pikkuisen suuremmalla aisalla. Pidempi aisa mahdollistaa useamman merkin näyttämisen yhdellä pyörähdyksellä. Laitteeseen olisi tarkoitus liimata päälle myös kännykkä, johon voisi lähettää tekstiviestejä jotka sitten lykätään kirjoittimen "ruudulle" . Projekti käynnistyi TASO:n puitteissa marraskuun alussa. Tällä sivulla seuraillaan projektin kulkua ja vaiheita.

6.11.2003 - Ensimmäisen prototyypin verolevylle koottu kytkentä valmistui. Proton tarkoituksen on toimia testialustana AVR:n koodille. Proto koostuu AT90S2313-kontrollerista, seitsemästä ledistä ja ohjelmoitiliittimestä.

10.11.2003 - Prototyyppi pöyrii jo vinhasti. Pleksistä väännetty aisa kiinnitettiin pultilla ja epoksilla laitetuulettimeen ja laitettiin protokortin ledit vilkkumaan. Tuloksena ilmaan piirtyvä 20cm pitkä suorakaide. Vilkutusta ei tosin oltu synkattu yhtään mihinkään eli suorakaide oli missäkohtaa kehää milloinkin. Seuraavaksi pitää vähän rukata protokorttia; siinä on ilmeisesti kellon kanssa jotain ongelmia ja hommata optohaarukka antamaan keskeytyksiä prosarille.

11.11.2003 - Protokorttia rukkailtu ja nyt ledit vilkkuvat huomattavasti päättäväisemmin. Samalla lisättiin kortille reset-nappi ja 7805 regulaattori. Optohaarukka on hankittu ja testailu alkaa piakkoin.

12.11.2003 - Hahaa! Vipperä kirjoittaa kiltisti TASO-tekstiä minkä ehtii. Tosin moottorin virkaa toimittava laitetuuletin alkaa pikkuhiljaa sanoa sopimusta irti. Pitäis varmaan hommata tilalle jotain jäykempää.

13.11.2003 - Vinhasti pyörivä vipperämme on keränny vallattomat määrät rispektiä muilta kerhotilamme asukeilta. Ihan kiva joo, mutta se on kyllä vielä kesken...

19.11.2003 - Uusi moottori hommattu. Tuulilasinpyyhkimienpyöritinmoottori mallia Mersu. Virtaa vie vaatimattomat 2,5 amppeeria. Vehkeestä tulee muuten sitten ensimmäinen mersu, jossa on vilkkuvat valot vakiona.

21.11.2003 - Valoporttia testailtu. Kyllä se tosiaan on lineaarinen komponentti... Niin ja D on siis Detector eikä Diode ja E on Emitter niin kuin lähetin, ei niin kuin trankun emitteri... Bebekissä tiesivät neuvoa juuri väärinpäin...

26.11.2003 - Rokkenroll. Nyt on videotakin sitten tarjolla. Kiitokset Jussille TASOlle.Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english