miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muu_elektroniikka / plcc

PLCC Demokortti

Rakenta: Sami Lehtinen
Vamistui: 3/2004

Kun AVR-ohjaimien makuun kerran päästiin, ei se hullaannus ota laantuakseen. Satuin tilaamaan PLCC-kantaisia ATMega8515-ohjaimia ja ajattelin, että tottahan niille nyt pitää jotain käyttöä keksiä. No päätimpä sitten tehdä demokortin. No noita demokorttejahan nyt on jo vaikka joka sormelle, joten tällä piti keksiä jotain erikoista. Loppujen lopuksi ainut erikoisuus taitaa olla se, että siinä on kaikki portit johdettu piikkirimoille. Etuna tästä on se, että korttiin saadaan näppärästi lisäominaisuuksia moduulikorttien avulla (tulossa). Liitäntä on tehty vastaamaan Atmelin oman demokortin (STK500) standardia, joten samat modulit käyvät kumpaankin korttiin.

Lisäilin kortille myös jännitteitä varten 5 voltin regulaattorin oheiskonkkineen, jotta laitosta voidaan käyttää vaikka tavallisella 9 voltin patterilla. Kortilla on myös valmiina potikka ja erillinen headeri lcd-näytön kontrastin säätöön. Myös 1-wire väylälle löytyy valmis headeri, johon on valmiiksi lisätty se ikävän usein unohtuva 4k7 ohmin vastus DQ:n ja VCC:n välille.

Piirtelin kortin kuvat eaglella, josta kätevästi löytyikin kaikki tarvittavat komponentit. Mukaan lukien plcc-kantainen AVR. Lisäilen eagle-tiedostot myöhemmin, jos joku nyt niitä tuntee tarvitsevansa.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english