miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muu_elektroniikka / exb2313

EXB2313 Demokortti

Kasaaja: Sami Lehtinen
Vamistui: 2002

Jos nyt sitten vihdoin viimein kirjoittaisi jotain juttua tästäkin kortista. Taisin lupailla tekstiä joskus viime vuonna jo, mutta eihän sitä "kiireiltää" ehdi =).

Itseäni oli kauan aikaa kiinnostanut kaiken maailman ohjelmoitavat piirit. Satuin sitten näkemään Tietomyrskyn sivuilla ko. kortin ja pakkohan se oli ostaa. Kortti tuli rakennussarjana jonka sitten innolla kokosin. Poweri oli ainut pakollinen lisähankinta projektiin.

Kortti koostuu mikrokontrollerista (ATMEL AVR AT90S2313) ja sen oheiskomponenteista, rs232-muuntimesta, ledeistä, kytkimistä ja koekytkentäalustasta. Lisäksi mukana on ohjelmointikaapeli, joka kytketään PC:n rinnakkaisporttiin. Mielestäni kortin hinta ei ollut paha (50 e), sillä erikseen hankittuna tulisi noille osille muutenkin jo hintaa. Puhumattakaan siitä seikasta, että tässä tuli hieno silkkipainatettu piirilevy mukana.

Kortti oli alkuhuuman jälkeen melko pitkään hyllyllä pölyttymässä, kunnes viime syksynä se kaivettiin naftaliinista ja otettiin melkoisen kovaan käyttöön. Nyt kortilla on rakenneltu kaiken maailman virityksiä, aina ledin vilkuttimista speden spelien nopeustestiin. Tällä hetkellä korttilla majailee tuleva päättötyöni, josta ei sen enempää. Pienen hajun siitä voi kuitenkin saada viereisestä kuvasta.


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english