miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / muu_elektroniikka / datakaapeli

Akkulaturi

Rakentaja: Sami Lehtinen
Vamistui: 16.2.2004

Tuli viime kesänä osteltua Siemensin C55 puhelin. No tottakai siihen piti sitten saada kaiken näköistä hörsseliä sisään, eli operaattorilogoja, soittareita jne. Kaikkien näiden tilaaminen onnistuu, mutta vaatii GPRS-yhteyden jota ei ollut käytössä (sekin puute korjattu). Toisekseen, tulee hirvittävän kalliiksi tilailla kaiken maailman kuvia. Tästä lähti idea, että josko vaikka ostaisin siihen datakaapelin. No en ostanut kun kaapelilla oli hintaa 55 euroa. Päätimpä sitten rakentaa ko. kaapelin itse kun ei ole edes monimutkainen.

Kytkennän skeemat löytyivät netistä pienellä kuukkelin (tm) kaivelulla. Kytkentä oli tarkoitettu Siemensin vanhemmille puhelimille, joten sitä joutui muuttamaan hieman. Ainut muutos tosin oli puhelimen liittimen nastajärjestys. Kaapelia varten tarvittavat osat löytyivät kaikki suoraan miljoonalaatikosta (tm). Ainoa hankaluutta tuottavat asia oli puhelimen perään tuleva liitin. Onneksi Gigantissa oli halpoja HandsFree-laitteita myynnissä. Siitä sai tuon liittimen melko näppärästi irroitettua. Itse kytkentähän on erittäin yksinkertainen. Kytkentä on pelkkä tasomuunnin, minkä huomaa helposti siitä, että eipä siinä ole muuta kun max232 konvertteri, jännitepumpun konkkineen. Kytkennän diodit toimivat pelkästään suojatarkoituksessa. Niillä estetään sarjaportin rikkoutuminen.

Itse kytkennän kasasin liuskakuparoidulle verolevylle ja täytyy todetä, että kyllä se on sen näköinenkin =). No koteloin vielä koko komeuden pleksistä tekemääni koteloon. Puhelimen liittimen toin kotelon kannen läpi, joten puhelimen saa ikäänkuin telineeseen. Pahoittelen kuvien hirveää laatua.

Puhelin saadaan kommunikoimaan PC:n kanssa kun siinä käytetään siemenssin omaa data exchange softaa. C55:n ei kuitenkaan ko. softaa saa, mutta S55:n softa toimii tarkoitukseen hyvin. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä, sillä puhelimesta pitää enabloida java-ominaisuudet ennenkuin sitä pääsee käpistelemään. Tämän voi tehdä SkyLordin tekemällä softalla


Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english