miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / kitara / putkietunen

Putkietunen

Raketaja: Pekka Lehtonen
Valmistui: Mitään valmistunu... Mietinnässä vasta (22.08.2004)

Putkietuaste lienee yksi pisimpää mielessä pyörineistä projekteista. Ollakko vaiko eikö olla -tyyppinen juttu. Tekisi mieli tehä päätevahvari samaan vaivaan mutta kun muuntajille tulee niin kovasti hintaa. Pitänee siis tyytyä pelkään etuseen.

Ideoita on tullut keräiltyä ympäri nettiä. www.ax84.com on ehkä juuri se paikka mikä sai taas kerran kaivamaan tämän projektin laatikosta. Ajattelin soveltaa P1 High Octanen etusta ja tehdä siihen puhdas- ja säröpuoli erikseen. Etuaste olisi tosin vain yksikanavainen mutta puhtaalle ja särölle olis molemmille oma gain ja volume. Tonekontrollit olisivatkin sitten yhteiset.

Alustava skeema näyttää tältä.

Se opari siellä lähdöss näyttää varmaan pelottavalta tietyn ihmisryhmän silmissä. mutta jotenkin vaan tuntuu hyvältä idealta laittaa sinne perään jotain joka tekee lähtöimpedanssista sopivan pienen. Muilta osin etunen on kait aika perus kamaa: Kolme vahvistinastetta ja katodiseuraaja ajamassa Mashallilta pöllityä tonestakkia. Sinne tänne vois vielä kait lisäillä muutaman kykimen, joilla taajuusvatetta voisi vähän muokkailla. Vaikkapa legendaariset "bright"-kytkimet molemmille kanaville.

Virtalähde tullee olemaan back-to-back -typpinen. Tai sitten ei. Siippuu kumpi tulee halvemmaksi kaksi erillistä vai yksi hieno hehkumuuntaja.

Pikku arvoitus on vielä että millaiset lähtötasot kytkennästä mahaa irrota? Eli onko edes lähellä linjatasoa vai jotain aivan muuta. Kahtellaan.

31.10.2004

Etusprojekti vaihtui HotBoxiin...Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english