miksi turhaan ostaa kaupasta kun voi tehdä itse...

/ sisalto / kitara / pedaalipoveri

Pedaalipoveri

Raketaja: Pekka Lehtonen
Valmistunee: Kesällä 2004.

Kitaraefektit perinteisesti syövät 9 voltin pattereita. Ne tunnetusti ovat harmillisen kalliita ja niitä myös kuluu kohtuu reilusti. Varsinkin jos on hurahtanut kaikenlaiseen soundikikkailuun ja efektejä lojuu lattialla useampia. Ilmeinen ratkaisu ongelmaan olisi rakentaa efekteille virtälähde. Virtalähteestä kuitenkin aiheutuu taas uusia ongelmia kuten verkkohurinat. Törmäsin netissä artikkeliin, jossa ongelma oli ratkaistu varsin luovasti. Tekemällä jokaiselle efektille on virtalähde päästään verkkohurinoista toivottavati eroon.

Ja taas mentiin. Bebekistä sain 18 voltin muuntajia taskuvitosella, regut ja liittimet päälle ja kokonaishinnaksi projektille (tähänmennessä) on tullut noin 25 euroa.

Poverin kytkentä on mahdollisimman yksinkertainen. Kuvan mukaisia povereita rakensin kaksi. Eli käyttöön tulee siis kuusi jännitelähtöä. Piirilevyt suunnittelin puolikkaille EURO1-levyille ja koteloon nämä levyt tulevat päällekkäin, jotta lattiapintalaa vähän säästyisi. Kuvia aiheesta myöhemmin. Kotelon väänsin koulun kanttikoneella ja hankasin pinnan naarmulle maalinpoistolaikalla, jonka jälkeen lakkaa pintaan.

Projekti on nyt siinä pahamaineisessa "kotelointi ja testaus" -vaiheessa (11.5.2004). Mutta tälläkertaa näyttää kovin hyvältä sillä kotelo on jo olemassa ja asennus käynnissä...

Eagle-tiedostot (save target as...):


7.8.2004 - Valmis!

JeeJee! Sainpas koteloitua ja testattua ja käyttöönotettua! Poweri istuu nyt nätisti pedaalilaudan kulmalla ja antaa nöyrästi hurinatonta sähköä pedaaleille. Hienoa! Tyytyväisyys! Ja jos joku innostuu vastaavanlaisesta projektista niin suosittelen sulakkeiden lisäämistä jokaiselle powerille. Lienee turvallisempaa niin.Kommentoi juttua!

Ei arvostelua!

© 2002-2005 kotipolttoinen.com - M Leino, P Lehtonen ja S Lehtinen  - Kävijöitä tänään:


syntikat
kitara
muut musalaitteet
muu elektroniikka
musiikkituotannot
vesilelut sun muut
autot
ruokaohjeet
koodikoodi
muut harrastukset

linkit
kuvagalleria
forum

BLOG

etusivu - english